Idag i Expressen

250 000! Det är så många exemplar som Vänsterpartiets kvällstidning Tidningen trycks i, vilket idag uppmärksammas av Expressen. Det är enligt artikeln en EU-kritisk tabloid som väldigt mycket liknar både Expressen och Aftonbladet i sitt utförande.

Männen bakom tidningen är Uje Brandelius och den alltid like eminente Jesper Weithz (som gjort bland annat omslaget till Åsa Lindeborgs Mig äger ingen, vilken vann pris för bästa omslag på pocketgalan tidigare i år).

EU inifrån blir naturligtvis omtumlade när vi förstår och upptäcker att Tidningen på ett helt uppslag i tabloiden låter politikern avslöjar hur det går till i EU. Men ändå glada – det är information som måste ut!

Du som vill läsa om det avslöjande och många fler kring hur EU-parlamentet fungerar (eller inte fungerar…), de sjuka lönerna och ersättningarna, lobbyisternas makt och massa annat otäckt beställer lämpligen boken \”EU inifrån – berättelser från EU-parlamentet 2006-2009\” hos Red Planet redan nu.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker att:

Vänstern lyckats ganska bra.

Vi tycker att Uje och Jesper är två genier.

UPPDATERAD: Nu kan du bläddra i tidningen live på webben på Vänsterpartiets kampanj-hemsida. Eller ladda ner den direkt här.
vansterpartiets-eu-tidning

Lämna en kommentar